Het recept voor:
Tartaar van gerijpte rode biet
met vlierbloesemdressing
Boodschappenlijst:
250 gram bietengehakt
Dressing:
25 gram citrussap (citroen, limoen, sinaasappel)
10 gram agavesiroop
10 gram mosterd
10 gram vlierbloesemazijn (of appelazijn)
100 gram vlierbloesemolie
10 gram gedroogde vlierbloesem.
Zout/peper
Werkwijze:
1. Meng alle ingrediƫnten voor de dressing behalve de olie.
2. Voeg de olie, al roerend, langzaam toe.
3. Roer met een garde totdat er een homogene massa ontstaat.
4. Doe het bietengehakt in een mengkom en voeg de dressing naar smaak toe.
5. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
6. Doe de tartaar in een steekring en druk met de achterkant van een lepel aan.
7. Schep desgewenst nog een lepel met dressing over de tartaar.
*De tartaar wordt op de foto geserveerd met verschillende bereidingen van wortel.
Smakelijk!