Het recept voor:

Tartaar van gerijpte rode biet

met vlierbloesemdressing

Boodschappenlijst:

  • 250 gram bietengehakt

  • Dressing:

  • 25 gram citrussap (citroen, limoen, sinaasappel)

  • 10 gram agavesiroop

  • 10 gram mosterd

  • 10 gram vlierbloesemazijn (of appelazijn)

  • 100 gram vlierbloesemolie

  • 10 gram gedroogde vlierbloesem.

  • Zout/peper

Werkwijze:

1. Meng alle ingrediƫnten voor de dressing behalve de olie.

2. Voeg de olie, al roerend, langzaam toe.

3. Roer met een garde totdat er een homogene massa ontstaat.

4. Doe het bietengehakt in een mengkom en voeg de dressing naar smaak toe.

5. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

6. Doe de tartaar in een steekring en druk met de achterkant van een lepel aan.

7. Schep desgewenst nog een lepel met dressing over de tartaar.

*De tartaar wordt op de foto geserveerd met verschillende bereidingen van wortel.

Smakelijk!