Download en/of print het recept via de onderstaande link:
Recept Aardpeer Salade April 2020.pdf
Recept Aardpeer Salade April 2020
Citrusdressing:
100 gram citrussap (citroen, limoen, sinaasappel)
15 gram agave
20 gram mosterd
20 gram appelazijn
Zout/peper
175 gram olijfolie
Meng alle ingrediënten met een garde, behalve de olie.
Olie, al roeren, langzaam toevoegen. Blijf roeren totdat er een homogene massa ontstaat.
Bewaar de dressing in een spuitflesje of gewoon in een afgesloten bakje, schudden of doorroeren voor gebruik.
Salie olie:
50 gram salie
500 ml. Neutrale olie
Neem 500 milliliter neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie) en doe deze in een pan.
Voeg de salie toe.
Verhit de olie totdat je ziet dat de olie aan het borrelen is en de salie als het ware frituurt.
Draai het vuur uit en laat helemaal afkoelen.
Zeef de olie en de olie is klaar voor gebruik.
Kropsla aanmaken:
Meng een scheut azijn en salie olie door elkaar.
Voeg de kropsla toe en meng alles goed door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Doe dit wel op het laatste moment, dan blijft de sla mooi stevig.
Gepekelde tomaten:
1 liter water
15 gram zeezout
2,5 gram korianderzaad
2,5 gram venkelzaad
1 gram peperkorrels’
1 takje dragon
2 takjes citroentijm
Los het zeezout op in 200 ml. Water en breng aan de kook samen met de specerijen, maar zonder de kruiden.
Doe de overige 600 ml. Water in een bak.
Voeg het water met het opgeloste zeezout toe aan de bak met koud water.
Voeg de kruiden toe.
Brand de tomaatjes kort met een brander tot het velletje openbarst.
Doe de gebrande tomaatjes in het pekelwater.
Laat minimaal 4 uur marineren buiten de koelkast. Je kunt dit water ongeveer 3 keer gebruiken, dan heeft het al zijn smaak afgegeven.
Haal de tomaatjes na 4 uur uit het pekelwater en ontdoe van het velletje.
Geitenkaas crème:
150 gram zachte geitenkaas
80 gram room
2 tl. aardpeerfructose
10 gram citroensap
Doe alle ingrediënten samen in een bekken.
Roer met een garde totdat je een gladde crème krijgt.
Doe de crème in een spuitzak.
Aardpeer schillen frituren:
Warm zonnebloemolie op tot een temperatuur van 185 graden.
Frituur de schilletjes kort, ongeveer 2 seconden, en haal m.b.v. een pincet de schilletjes uit de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er een klein beetje fijn zout over.