Kersen zijn het allerlekkerst zo uit de boom, ze zeggen niet voor niets kersvers! Ik neem jullie daarom in deze video mee naar een kersenboomgaard. ik ga met deze kleine steenvruchten een bijzonder dessert maken samen met snijboon!

Klik hier en bekijk de video!

Snijboon & Kersen

Componenten:

  • Snijbonen hangop

  • Wei granité met snijboon en verveine

  • Kersen

  • Gekarameliseerde witte chocolade met gepofte spelt, amandelen en venkelzaad

Boodschappenlijst:

1 liter yoghurt
600 gram snijbonen
1 limoen
Honing
1,5 deciliter slagroom
125 gram suiker
1 bosje verveine
125 gram witte chocolade
50 gram amandelen
15 gram gepofte speltvlokken
2 gram venkelzaad
15 kersen

Recepten:

Snijbonen hangop:

1 liter yoghurt
300 milliliter snijbonen sap
1,5 deciliter slagroom
1 limoen
Honing

  • Hang de yoghurt minimaal 15 uur uit in een kaasdoek of een servet.

  • Juice de snijbonen tot de juiste hoeveelheid.

  • Vermeng de uitgehangen yoghurt met 3 deciliter snijbonen sap en hang wederom 15 uur uit.

  • Haal de snijbonenhangop uit de doek en doe in een kom.

  • Sla de slagroom op en vermeng vervolgens met een spatel door de snijbonenhangop.

  • Gebruik de rasp van de limoenschil en het sap.

  • Maak de hangop zoet met honing.

  • Zet de hangop nog even in de koelkast zodat het kan opstijven.

Wei granité:

500 gram snijbonen-yoghurt wei
125 gram suiker
2 takjes verveine
75 gram snijbonen sap
Juice de snijbonen tot de juiste hoeveelheid sap.

  • Meng het snijbonen sap met de wei en los in een klein deel de suiker op.

  • Voeg de verveine toe.

  • Laat het mengsel niet koken, maar verwarm totdat de suiker is opgelost.

  • Voeg alles weer bij elkaar in een bakje en plaats in de vriezer tot het helemaal bevroren is.

  • Schraap de granité los met een vork en plaats terug in de vriezer tot gebruik.

Crumble:

125 gram witte chocolade
50 gram amandelen
15 gram gepofte speltvlokken
2 gram venkelzaad
Snuf zout

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Rooster de amandelen samen met het venkelzaad in de oven voor +- 15 minuten tot goudbruin.

  • Hak de witte chocolade in kleinere stukken.

  • Doe de witte chocolade in een ovenschaal en plaats in dezelfde oven.

  • Laat de witte chocolade karamelliseren tot een mooie karamelkleur, roer om de paar minuten, anders verbrand de chocolade.

  • Meng alle ingrediënten vervolgens bij elkaar en plaats in de vriezer zodat alles goed kan afkoelen.

  • Draai tot crumble in de keukenmachine.

  • Bewaar de crumble in de koelkast zodat het goed knapperig blijft.

Serveren:

  • Ontpit en halveer de kersen.
  • Schep een mooie quenelle van de snijbonenhangop (maak gebruik van een warme lepel).

  • Schep daarnaast de granité.

  • Strooi over de hangop de crumble.

  • Verdeel de kersen over het gerecht

  • Maak het gerecht af met mooie plantjes, bijvoorbeeld: klarverzuring, korenbloemen en verveine blaadjes.

Smakelijk !