Het recept voor:
Carpaccio van Dry-Aged Rode Biet
met gebakken bundelzwam, zoetzure rode kool, gepoft mosterdzaad en edelgistvlokken
Boodschappenlijst:
250 gram Dry-Aged Rode Biet of bietenrollade à 300 gram
(door gebruik te maken van de bietenrollade kunt u mooie, ronde plakjes snijden).
Olie
Zout/peper
Topping naar keuze
Werkwijze:
1. Bak de Dry-Aged Rode Biet rondom aan in olie, ongeveer 3 minuten aan elke zijde.
2. Laat de bietstuk vervolgens afkoelen.
3. Snijd de bietstuk in zo dun mogelijke, gelijke plakken.
4. Leg de plakjes bietstuk in een rondje tussen twee vellen slagersfolie.
5. Sla met iets plats op de slagersfolie zodat de plakjes bietstuk nog dunner worden en ze hierdoor ook een beetje aan elkaar gaan kleven.
6. Haal van één kant de slagersfolie weg en plaats met die kant de bietencarpaccio op het bord.
7. Haal vervolgens de andere slagersfolie ook weg.
8. Breng op smaak met zout en peper.
9. Serveer de carpaccio met uw eigen creatie.
Smakelijk!
*Topping op de foto:
Gebakken bundelzwam
Zoetzure rode kool
Sous vide prei
Gepoft mosterdzaad
Rauwe wortel en rode biet
Edelgistvlokken
Vogelmuur