Het recept voor:

Broodje Bietstuk met witte koolsalade en gesmoorde uien

Boodschappenlijst:

  • 2 harde broodjes

  • 2 eetlepels mosterd

  • 40 gram rucola

  • 6 uien

  • Balsamicoazijn

  • ΒΌ witte kool

  • 2 eetlepels piccalilly

  • 250 gram Dry-Aged Rode Biet

  • Bieslook

  • Zout/peper

  • Olie



Werkwijze:

1. Snijd de uien in fijne ringen en bak goudbruin in olie op hoog vuur.

2. Zet het vuur lager en bak de uien vervolgens voor 15 minuten en roer af en toe.

3. Blus de uien af met een scheut balsamicoazijn en zet het vuur uit wanneer de balsamicoazijn is verdampt.

4. Snijd de witte kool fijn en meng met piccalilly. Laat ongeveer 15 minuten staan zodat de smaken in elkaar kunnen trekken.

5. Bak de bietstuk rondom goudbruin in olie, ongeveer 3 minuten aan elke zijde.

6. Snijd de broodjes doormidden en besmeer beide kanten met mosterd.

7. Verdeel de rucola en witte koolsalade over de broodjes.

8. Snijd de bietstuk in dikke plakken en breng op smaak met peper en zout.

9. Verdeel de bietstuk en de gesmoorde uien over de broodjes.

10. Maak de broodjes af met bieslook.


Smakelijk!