Het recept voor:

Bietenrollade uit de oven

met sjalotten, knoflook, kruiden en sinaasappel

Boodschappenlijst:

  • 1 stuk Bietenrollade Ć  300 gram

  • 3 sjalotten

  • 5 tenen knoflook

  • 1 sinaasappel

  • 3 blaadjes laurier

  • 5 takjes tijm

  • Peper/zout

  • Olie

Werkwijze:

1. Pel de sjalotten en knoflooktenen en snijd grof.

2. Snijd de sinaasappel in 8 parten.

3. Mix de sjalotten, knoflook, sinaasappel, laurier, tijm en een scheut olie door elkaar.

4. Doe de mix onderin een ovenschaal.

5. Bak de bietenrollade in een koekenpan rondom aan, ongeveer 3 minuten aan elke zijde.

6. Plaats de gebakken bietenrollade in de ovenschaal, bovenop de andere ingrediƫnten.

7. Plaats in een oven van 170 graden voor +- 30 minuten. Draai de bietenrollade na de eerste 15 minuten om.

8. Breng de rollade op smaak met zout en peper.

Smakelijk!