Het recept voor:
Bietenrollade uit de oven
met sjalotten, knoflook, kruiden en sinaasappel
Boodschappenlijst:
1 stuk Bietenrollade Ć 300 gram
3 sjalotten
5 tenen knoflook
1 sinaasappel
3 blaadjes laurier
5 takjes tijm
Peper/zout
Olie
Werkwijze:
1. Pel de sjalotten en knoflooktenen en snijd grof.
2. Snijd de sinaasappel in 8 parten.
3. Mix de sjalotten, knoflook, sinaasappel, laurier, tijm en een scheut olie door elkaar.
4. Doe de mix onderin een ovenschaal.
5. Bak de bietenrollade in een koekenpan rondom aan, ongeveer 3 minuten aan elke zijde.
6. Plaats de gebakken bietenrollade in de ovenschaal, bovenop de andere ingrediƫnten.
7. Plaats in een oven van 170 graden voor +- 30 minuten. Draai de bietenrollade na de eerste 15 minuten om.
8. Breng de rollade op smaak met zout en peper.
Smakelijk!